Kryptovalutaer har vært enormt flytende siden de ble introdusert, men den volatiliteten kan skape muligheter for profitt hvis du ønsker å handle disse digitale eiendelene. Kryptoer som Bitcoin og Ethereum har steget mye siden debuten, men har gått betydelig ned fra høydene sammen med andre populære digitale valutaer. Erfarne tradere har spekulert i kryptovalutaer i årevis, men hvordan kan du komme i gang hvis du er ny på kryptomarkedet?

1. Forstå hva du investerer i

Som du ville gjort for enhver investering, forstå nøyaktig hva du investerer i. Hvis du kjøper aksjer, er det viktig å lese årsrapporten og andre SEC-dokumenter for å analysere selskapene grundig. Planlegg å gjøre det samme med alle kryptovalutaer, siden det bokstavelig talt er tusenvis av dem, de fungerer alle annerledes og nye blir opprettet hver dag. Du må forstå investeringssaken for hver handel. Husk at markedet vil fungere helt annerledes enn for eksempel aksjemarkedet, og det er derfor viktig at du lærer mye om markedet. Husk også at du ikke investerer i mer enn det du har råd til å tape. Hvis du først havner i en knipe, kan du lese mer om refinansiering hos Sambla.

2. Husk at fortiden er fortid

En feil som mange nye investorer gjør, er å se på fortiden og regne med at dette også blir fremtiden. Ja, Bitcoin pleide å være verdt øre, men nå er verdt mye mer. Nøkkelspørsmålet er imidlertid «Vil den veksten fortsette inn i fremtiden, selv om den ikke er i den meteoriske hastigheten?»

3. Se på at volatiliteten

Prisene på kryptovalutaer er omtrent like volatile som en eiendel kan bli. De kan falle raskt i løpet av sekunder på grunn av noe mer enn et rykte som ender opp med å vise seg grunnløse. Det kan være flott for sofistikerte investorer som kan utføre handler raskt eller som har et solid grep om markedets grunnleggende forhold, hvordan markedet trender og hvor det kan gå. For nye investorer uten disse ferdighetene – eller de kraftige algoritmene som styrer disse handlene – er det et minefelt.

Volatilitet er et spill for dyktige Wall Street-handlere, som hver av dem prøver å overgå andre investorer med dype lommer. En ny investor kan lett bli knust av volatiliteten.

Det er fordi volatilitet rister ut tradere, spesielt nybegynnere, som blir redde. I mellomtiden kan andre tradere gå inn og kjøpe billig.